Αρχική Σελίδα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ 32 T.K 43100

Τηλ. 24410-72347, Fax. 24410-27190,  

SITE : enpolis.gr  / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κατερίνα Σταθοπούλου (Πρόεδρος) : 6978990890

Ανδρέας Ζυγογιάννης (Γενικός Γραμματέας) : 6972509810

Πληροφορίες: 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

 

                                         Καρδίτσα 24/10/2011
                                                                        Αριθμ. Πρωτ. 136

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Θέμα:        «Συμμετοχή ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων στο

28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας»

 

    Α.  Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας  διοργανώνει  από 9 έως 18 Μαρτίου 2012 με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας  - Δ.Η.Κ.Ε.Κ, και την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, το 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας στην ευρύτερη περιοχή .

   Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θα λάβουν μέρος 8 θίασοι στο διαγωνιστικό μέρος και ένας εκτός συναγωνισμού. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε πρωινές παραστάσεις παιδικά σχήματα (εκτός συναγωνισμού).    

  Η κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου, θα επιλέξει:

·         Τρία Βασικά βραβεία

1. Καλύτερης παράστασης

2. Σκηνοθεσίας

3. Επιλογής Kειμένου

 

·         Δέκα τιμητικά

1. Πρωτότυπου Κειμένου

2. Α’ Γυναικείου Ρόλου

3. Α’ Ανδρικού Ρόλου

4. Β’ Γυναικείου Ρόλου

5. Β’ Ανδρικού Ρόλου

6. Ενδυματολογίας

7. Σκηνογραφίας

8. Μουσικής Σύνθεσης

9. Μουσικής Επένδυσης

10. Προγράμματος

·         Έπαινοι

       Επίσης θα απονεμηθεί Βραβείο Κοινού.   

 
 
Β. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.      Βιογραφικό Συλλόγου.

2.      DVD της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης με τους συντελεστές που θα μετάσχουν και στο Φεστιβάλ, εφόσον η παράσταση επιλεγεί (το υλικό που θα μας αποσταλεί δε θα επιστραφεί).

3.      Το θεατρικό έργο να μην έχει παιχτεί την τελευταία διετία (επισυνάπτουμε κατάσταση έργων που παίχτηκαν την τελευταία διετία).

4.      Για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ είναι απαραίτητη η έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.

5.      Η συμμετοχή πρέπει να έρθει το αργότερο μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 (σφραγίδα Ταχυδρομείου).

 

       Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους Συλλόγους της περιοχής σας (εάν είναι δυνατόν και μέσω του Τύπου) για τη συμμετοχή τους στο 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

    

 

                                          Για το Δ.Σ.                                                                                             

 

 

  Η Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας       Σταθοπούλου Κατερίνα                                              Ζυγογιάννης  Ανδρέας

 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ

26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

1. «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου

2. «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» του Μάικλ Γκάτσο

3. «Σιδεράδες» του Μίλος Νίκολιτς

4. «Σπασμένη στάμνα» του Χάνριχ Φον Κλάϊστ

5. «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη

6. «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά

7. «Ζωρζ … ένας αξιοπρεπής κερατάς» του Μολιέρου

8. «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή

 

27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

1.«Ο Φιάκας»του Δ.Κ.Μισιτζή από το Θεατροδρόμιο Κοζάνης                                 2.«Κου-κου» του George Feydeau

3.«Λα Μοσκέτα» του Ρουτζάντε

4.«Γκόλφω FOREVER»του Ντίνου Σπυρόπουλου

5.«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός»των Θαν.Παπαθανασίου- Μιχ.Ρέππα                 6.«KISMET – Η σεχραζάτ και ο χαλίφης σαχριάρ»του Αλεξ.Μαχαίρα

7. «Κοίτα τους» του Μάριου Ποντίκα

8.«ΗΡΑΚΛΕΙΔΑΙ» του Ευριπίδη


 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 10:26)

 

 

«44η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ»

Όλα είναι έτοιμα για την 44η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 30 Ιουνίου, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο τόσο του κύρους του θεσμού, που είναι ένας από τους μακροβιότερους σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, όσο και των προσδοκιών του κοινού.

Για άλλη μια φορά, θα απολαύσουμε επί σκηνής μερικά από τα ωραιότερα και πιο καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες χώρες του κόσμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που θα μας παρουσιάσουν τους χορούς και τα τραγούδια των τόπων τους.

Πιο αναλυτικά, από τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα, θα λάβουν μέρος η Ιορδανία, η Σλοβακία, η Ουκρανία και η Κύπρος και από τα ελληνικά η

Το «ραντεβού» με το κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 9.00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνονται και σε όλους τους υπόλοιπους Καλλικρατικούς Δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου που είναι και ο τόπος καταγωγής του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη, στους αγώνες και τις θυσίες του οποίου είναι αφιερωμένη η Γιορτή.

Νωρίτερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και ο Καραϊσκάκειος Δρόμος, μια εξίσου σημαντική εκδήλωση. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6.30μμ από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Μαυρομματίου, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών και από διάφορα σημεία της χώρας.

Η μεγάλη γιορτή του λαϊκού πολιτισμού ξεκινά και οι προσκεκλημένοι μας θα στείλουν σε όλους μας ένα μήνυμα συναδέλφωσης, αλλά και το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς και να ανοίξει γέφυρες φιλίας και επικοινωνίας. Και αυτός ακριβώς είναι και στόχος των Καραϊσκακείων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσουν οι διοργανωτές.

 

Γλέντι στον Κέδρο

Ο Δήμος Σοφάδων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων σας καλούν στο γλέντι που οργανώνουν την Κυριακή 29 Μαϊου 2011 στον Κέδρο.

Το γλέντι θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί και μετά, ενώ θα υπάρχει ζωντανή δημοτική ορχήστρα με τον Δημήτρη Μιχαλέ.

Στο χώρο θα υπάρχουν και τραπεζοκαθίσματα και είστε όλοι καλεσμένοι.

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 32 Τ.Κ 43100                               
ΤΗΛ.24410-72347    
ΦΑΞ.24410-27190
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
      

    Η  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων  αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο που στεγάζει  τη δράση και τη λειτουργία 204 Συλλόγων του Νομού. Διοργανώνει σε ετήσια βάση δύο μεγάλες  εκδηλώσεις,  το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται το  πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορών «Καραϊσκάκεια» που πραγματοποιούνται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Συνδιοργανωτές της Ένωσης είναι η  Iερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος  και Φαναριοφερσάλων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Καρδίτσας –Δ.Η.Κ.Ε.Κ και η Τ.Ε.Δ.Κ
   
    Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου παίρνουν μέρος ερασιτεχνικοί Θίασοι της χώρας μας, είναι  διαγωνιστικού χαρακτήρα και οργανώνεται κάθε χρόνο  στην πόλη μας εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Ο  Θεσμός αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε από τους κατοίκους του Νομού μας και περισσότερο από τους  νέους :αποσκοπεί δε στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και στην ανάπτυξη της  τουριστικής κίνησης.
   
    Τα Καραϊσκάκεια αποτελούν καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση  του λαού μας. Συστήθηκαν το έτος 1927 με την με αριθμ.17566/24-4-1927 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Από τότε , οι εκάστοτε οργανωτικές επιτροπές συναγωνίζονται για την αναβάθμιση του θεσμού προσδίδοντας σ´αυτόν διάσταση εθνική, ιστορική, πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική.
   
    Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν χορούς, τραγούδια και έθιμα από ξένα και ελληνική χορευτικά συγκροτήματα με  συνολικό αριθμό συμμετεχόντων 400 ατόμων καθώς και συγκροτήματα από το Νομό μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ως παράλληλες εκδηλώσεις συναυλίες εκθέσεις ζωγραφικής, σκοπευτικούς αγώνες, χορωδίες και ομιλίες που πραγματοποιούνται συγχρόνως σ´όλους τους Καποδιστριακούς Δήμους της Καρδίτσας.

 

27festivaltheatrou_250_x_186ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Υποψήφιοι :

1) Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας που παρουσίασε το έργο  «Γκόλφω FOREVER» του Ντίνου Σπυρόπουλου

2) Δημοτικό Θέατρο Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής που παρουσίασε το έργο «Κοίτα τους» του Μάριου Ποντίκα

3) Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα που παρουσίασε το έργο «ΗΡΑΚΛΕΙΔΑΙ» του Ευριπίδη

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 21 Μάιος 2011 10:16)

Περισσότερα...

 
Ποιοσ Ειναι Online;
Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους