Αρχική Σελίδα

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 18:02)

 

Ήθη και έθιμα του Νομού Καρδίτσας αναβίωσαν στη σκηνή των Καραϊσκακείων το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου, ενώ το Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία έδωσε το δικό του ΄΄χρώμα΄΄ παρουσιάζοντας μια καταπληκτική παράσταση. 

Πιο αναλυτικά, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, τον Λαογραφικό-Χορευτικό Όμιλο «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» με την Ομάδα Λαϊκού και Παραδοσιακού Χορού Καρποχωρίου, τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Θεοδώρου και τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλογριανών καθώς επίσης και τον Εκπολιτιστικό, Μορφωτικό Σύλλογο Ξυνονερίου με τον Σύλλογο Πορτίτσης «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ».

Φέτος, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της διοργάνωσης, που συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Καρδίτσας συνεργάζονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας έθιμα και δρώμενα της περιοχής ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική μας ΄΄ταυτότητα’’.

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και σε αυτό συμβάλλουν σημαντικά και οι μουσικοί οι οποίοι συμμετέχουν κάθε βράδυ αφιλοκερδώς και συγκεκριμένα: ο Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), ο Γιάννης Σερίφης (κρουστά), η Λύδια Καραμέτου (βιολί-τραγούδι), ο Δημήτρης Σκότης (λαούτο/φωνή), ο Μάριος Σαρημιχαηλίδης (λαούτο/φωνή), ο Βασίλης Νταράλας (τραγούδι), ο Βασίλης Σιλιόγκας (κλαρίνο), ο Κώστας Κατσόγιαννος (λαούτο), ο Τάσος Κοτσόλης (βιολί) και ο Άρης Ντίνας (τραγούδι).

Το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού εισέπραξε το βράδυ της Κυριακής και το Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία που παρουσίασε χορούς και τραγούδια της χώρας του.

Κουλτούρες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις σμίγουν καθημερινά στη σκηνή των Καραϊσκακείων αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς. 

Αυτό το σπουδαίο μήνυμα στέλνουν τα Καραϊσκάκεια θέτοντας την Καρδίτσα, όλο αυτό το γιορτινό επταήμερο που διαρκούν, στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη.

Η 50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο στηρίζει για δεύτερη φορά τη διοργάνωση και μάλιστα τόσο οικονομικά όσο και με το να παρέχει την αιγίδα του.

Οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 27 Ιουνίου. Για όποιον επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης μέσα από τα sites του Δήμου: www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr

Παρουσιάζει η Αθηνά Σιδέρη.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2017

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

>Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»

> Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος» και Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας

> Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιάς, Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δασοχωρίου, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυραχάδων

> Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Κίνα, Ρωσία, Κολομβία, Σερβία)

> Τελετή Λήξης

> Βραδιά Φιλίας

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ΟΤΕ – COSMOTE, Επιμελητήριο Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΤΕΡΝΑ, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Μπουτίκ Κρεάτων ΨΑΡΡΗΣ, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Καφετέρια «Black and White», Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN, MAESTRI-ΡΟΜΑ ΕΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. – Είδη Γραφείου, Οικιακός – Επαγγελματικός – Αρχιτεκτονικός Φωτισμός «Φως και Τέχνη».     

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 09:05)

 

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 19:54)

 

«Άρωμα» από Κυκλάδες και Κρήτη, από Πόντο αλλά και ένα μοναδικό υπερθέαμα από τη  Σχολή Καλών Τεχνών του Guangzhou από την Κίνα κυριάρχησαν στο πρόγραμμα της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» που παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη Νάξο, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τον Λαογραφικό, Χορευτικό Όμιλος «Κρήτες» καθώς επίσης και την χορευτική ομάδα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Guangzhou της μακρινής Κίνας.

Για άλλη μια φορά, η σκηνή των Καραϊσκακείων στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ήταν κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού. Ένας θεσμός που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, γι ΄ αυτό και οι εκδηλώσεις έχουν επετειακό-πανηγυρικό χαρακτήρα.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ και σε πολλά χωριά του Νομού, σε όλους σχεδόν τους Δήμους, με την Καρδίτσα να βρίσκεται όλο αυτό το γιορτινό επταήμερο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης μέσα από τα sites του Δήμου Καρδίτσας: www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr

 Με τον τρόπο αυτό, η ομογένεια και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά όλα όσα διαδραματίζονται κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Τα Καραϊσκάκεια οργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 27 Ιουνίου. Παρουσιάζει η Αθηνά Σιδέρη.

 

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

>Αρχαιολογικός-Λαογραφικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ», Λαογραφικός Σύλλογος Μαγουλίτσας

>Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι», Λαογραφικός-Αρχαιολογικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» και Πολιτιστικός Σύλλογος Φύλλου

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ» και Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης

> Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

> Μουσικό σχήμα encardia

encardia εμπνέονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από δύο χιλιάδες ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο. Έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής αλλά και της Κατωιταλικής μουσικής σκηνής. Έχουν εκδώσει έξι πολυσυζητημένους δίσκους, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό τους όταν βρίσκονται στη σκηνή.

 

Στους υπόλοιπους Δήμους

Ώρα 9.00μ.μ.

Γοργοβίτες: Σερβία, Ρωσία

Γεωργικό: Κίνα, Κολομβία

 

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ΟΤΕ – COSMOTE, Επιμελητήριο Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΤΕΡΝΑ, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Μπουτίκ Κρεάτων ΨΑΡΡΗΣ, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Καφετέρια «Black and White», Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN, Οικιακός – Επαγγελματικός – Αρχιτεκτονικός Φωτισμός «Φως και Τέχνη».    

 

Με το τιμητικό αφιέρωμα στην κ. Μένη Παπανικολάου συνεχίστηκε, το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου, η  50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλησε με τον τρόπο αυτό, και έπειτα από τη σχετική ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων το 2009, να τιμήσει την κ. Παπανικολάου για την προσφορά και το πολυετές έργο της στην Ένωση και τον θεσμό των Καραϊσκακείων.

Πρώτος μίλησε για εκείνη ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή για τον εν ενεργεία Πρόεδρο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του σημαντικού αυτού δευτεροβάθμιου οργάνου να τιμά μία πρώην Πρόεδρο. Και είναι τιμή γιατί δείχνει το σεβασμό στην πορεία και το έργο που παρέλαβε. Κάθε φορά, είτε είναι Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είτε είναι Διεθνής Γιορτή Καραϊσκάκεια, κάνω ιδιαίτερη αναφορά ευχαριστώντας όλα τα Δ.Σ. της Ένωσης. Γιατί όποιος δεν έχει παρελθόν δεν έχει και μέλλον. Και εγώ προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι στη θέση αυτή, γιατί γνωρίζω το σημαντικό παρελθόν αυτού του οργάνου. Από το 1996 έως και το 2008 ως φωτογράφος ζω όλη τη δραστηριότητα της Ένωσης και γίνομαι κοινωνός του πολιτισμού του νομού μας. Από το 2009 έως και σήμερα, πρώτα ως μέλος και τώρα ως Πρόεδρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε τυχεροί και υπόχρεοι γι ΄ αυτό που παραλάβαμε και συνεχίζουμε».   

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ο οποίος εστίασε στο έργο και τις διακρίσεις της κ. Παπανικολάου αναφέροντας τα ακόλουθα: «Επί σχεδόν 40 χρόνια ασχολήθηκε πολύ έντονα και ενεργά με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας αναλαμβάνοντας πολλές σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο ως μέλος και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΑΛΑΣ ο οποίος είχε μία εξαιρετικά πλούσια δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ξεκινάει την ενασχόλησή της και με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, το δευτεροβάθμιο όργανο του Νομού, όπου πέρασε από όλα σχεδόν τα αξιώματα (Γενική Γραμματέας, Ταμίας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος).

Για 25 ολόκληρα χρόνια υπήρξε υπεύθυνη των Καραϊσκακείων, έναν θεσμό που αγάπησε ιδιαίτερα και για τον οποίο δούλεψε πάρα πολύ.

Παράλληλα με την πολιτιστική της δράση ασχολήθηκε ενεργά και με τα κοινά. Από το 1989 έως το 1998 υπήρξε δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας. Στη διάρκεια της θητείας αυτής διετέλεσε Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος Συμβουλίου Περιοχής, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας.

Επίσης, για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ.

Το 1992, στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Δήμου Καρδίτσας με την Μπίστριτσα, επισκέφθηκε την ομώνυμη πόλη στη Ρουμανία και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο ο οποίος την ανακήρυξε επίτιμη δημότισσα.

Το 1993, στο Φεστιβάλ της Αιγύπτου που έλαβε χώρα στην Ισμαηλία από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, ο δήμαρχος της παρέδωσε το κλειδί της πόλης.

Από το 2001 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φολκλόρ η οποία μάλιστα την τίμησε για την προσφορά της με Oscar στο Γκιμαράες το 2012 στην Πορτογαλία που τη χρονιά εκείνη ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μάλιστα το βραβείο της το έδωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Εμμανουέλ Μπαρόζο.

Το 2011, στη Ράμφθα της Ιορδανίας, τιμήθηκε σε Φεστιβάλ που γίνονταν εκεί, από το γκρουπ της Ράμφθα.

Διακρίσεις και βραβεία με ιδιαίτερο και ξεχωριστό βάρος που χωρίς καμιά αμφιβολία σημαίνουν πολλά».

Για μια πραγματική κυρία του πολιτισμού έκανε λόγο ο δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Είμαι εδώ για να πω δυο λόγια από καρδιάς γι ΄ αυτή την κυρία του πολιτισμού. Γιατί είμαστε σε αυτή τη θέση να γιορτάζουμε τα 50 χρόνια των Καραϊσκακείων γιατί κάποιοι οραματίστηκαν και πίστεψαν σε αυτή την ιδέα. Η κ. Παπανικολάου είναι μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον πολιτισμό. Και είναι  ευλογημένος ο τόπος που έχει τέτοιους ανθρώπους στον πολιτισμό».

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ενώ συγκινημένη για τη μεγάλη αυτή  τιμή, η κ. Μένη Παπανικολάου δήλωσε τα εξής:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, αγαπητές φίλες και φίλοι. 50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ 2017.

Γιορτάζουμε φέτος τα πενήντα χρόνια, μισό αιώνα, την μεγάλη αυτή διοργάνωση προς τιμήν του συντοπίτη μας μεγάλου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Βαθιά συγκινημένη υποκλίνομαι στους προγενέστερους για την μεγάλη αυτή κληρονομιά, για την ιδέα και την απόφασή τους να τιμούμε και να γιορτάζουμε κάθε χρόνο αυτόν τον μεγάλο ήρωα.

Το σημερινό τιμητικό αφιέρωμα θέλω με τη σειρά μου να το μοιραστώ με όλους μου τους συνεργάτες, με όλους αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους δουλέψαμε μαζί όλα αυτά τα περίπου 30 χρόνια γιατί πιστεύω απόλυτα πως ένας άνθρωπος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους αυτού του Νομού για την ομόφωνη απόφασή τους στη Γενική Συνέλευση του 2009 γι ΄ αυτό το τιμητικό αφιέρωμα.

Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλο και τα μέλη της διοίκησης αυτής που έκαναν πράξη αυτή την απόφαση και να τους ευχηθώ ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν αυτό το δύσκολο έργο τους που με τόσο μεγάλη επιτυχία συνεχίζουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο της πόλης μας κ. Φώτη Αλεξάκο και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό που με τις αναφορές τους αναγνώρισαν το πολυετές έργο μου όπως επίσης και όλους τους προηγούμενους αυτοδιοικητικούς που πέρασαν από αυτά τα αξιώματα και με τους οποίους συνεργάστηκα.

Τους πρώην νομάρχες κ. Νικόλαο Παπασμύρη, κ. Δημήτριο Κουκουλάκη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κ. Βασίλη Αναγνωστόπουλο και κ. Φώτη Αλεξάκο, τους πρώην δημάρχους κ. Δημήτριο Αρχοντή, κ. Αθανάσιο Κανταρτζή, τον  αείμνηστο Χρήστο Τέγο και τον κ. Δομήνικο Βερίλλη  και  τους πρώην Προέδρους της ΤΕΔΚ κ. Αλέξανδρο Παπαποστόλου, κ. Κώστα Μαντζιάρα και κ. Γιώργο Κωτσό. Γιατί χωρίς τη δική τους  οικονομική και υλική στήριξη και συμπαράσταση ο θεσμός αυτός δεν θα υπήρχε.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και ειδικότερα τον άντρα μου Νίκο για την υπομονή, την κατανόηση και την αμέριστη συμπαράστασή τους όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν για μένα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε σας κυρίες και κύριοι που είσθε κάθε χρόνο εδώ και τιμάτε με την παρουσία σας αυτή την μεγάλη διοργάνωση.

Εύχομαι ολόψυχα την ανοδική πορεία αυτού του θεσμού που προβάλει τον πολιτισμό μας και μας γεμίζει συναισθήματα υπερηφάνειας. 

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ 2017 Χρόνια πολλά, να τα χιλιάσετε».

 

Με επιτυχία συνεχίζονται τα Καραϊσκάκεια

Αυτή ήταν η τρίτη βραδιά των Καραϊσκακείων τα οποία συνεχίζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και από τις φιλοξενούμενες χώρες (Κίνα, Ρωσία, Κολομβία, Σερβία), ήθη, έθιμα και παραδόσεις σμίγουν κάθε βράδυ (στις 9.00) στη σκηνή των Καραϊσκακείων, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ και σε πολλά χωριά του Νομού μας, σε όλους σχεδόν τους Δήμους.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 27 Ιουνίου. Παρουσιάζει η Αθηνά Σιδέρη.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 25 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας

> Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία

>Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ», Ομάδα Λαϊκού και Παραδοσιακού Χορού Καρποχωρίου, Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Θεοδώρου, Μορφωτικός Σύλλογος Καλογριανών

> Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Ξυνονερίου και Σύλλογος Πορτίτσης «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ»

 

 

Στους υπόλοιπους Δήμους

Ώρα 9.00μ.μ.

Αμπελικό: Κολομβία

Κυψέλη: Ρωσία

Μελισσοχώρι: Κίνα

 

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Ώρα 8.00 π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες

Χώρος: Σκοπευτήριο Καλλιθήρου

Οργάνωση: Αθλητικός – Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ».

 

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ΟΤΕ – COSMOTE, Επιμελητήριο Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΤΕΡΝΑ, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Μπουτίκ Κρεάτων ΨΑΡΡΗΣ, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Καφετέρια «Black and White», Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN, Οικιακός – Επαγγελματικός – Αρχιτεκτονικός Φωτισμός «Φως και Τέχνη».