Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

Με το τιμητικό αφιέρωμα στον Βασίλη Νταράλα συνεχίστηκε, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου, η 55η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ο Βασίλης Νταράλας έχει συμπληρώσει 65 χρόνια πορείας στην παραδοσιακή μουσική και την έχει υπηρετήσει με μοναδική αφοσίωση και αγάπη.

Αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο τίμησαν οι διοργανωτές, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.
Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ο οποίος τόνισε πόσο τυχερός αισθάνεται που ο Βασίλης Νταράλας είναι φίλος του και του ευχήθηκε να είναι πάντα γερός και δυνατός και να συνεχίσει να τραγουδάει για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο ίδιος ο Βασίλης Νταράλας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή αυτή, επεσήμανε πως πράγματι συμπλήρωσε 65 χρόνια στο παραδοσιακό τραγούδι και έχει τραγουδήσει σε 3.200 γάμους.
Στη συνέχεια, ευχαρίστησε μια σειρά από ανθρώπους που τον βοήθησαν στην πορεία της διαδρομής του, ενώ εστίασε στην μητέρα του, «μια γυναίκα άξια και μια υπέροχη ΄΄νταϊλιάνα΄΄», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με τον Βασίλη Νταράλα να ερμηνεύει μερικά τραγούδια εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της βραδιάς, εμφανίστηκαν επί σκηνής το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία JOIN US με χορούς από τα Φάρασα της Καππαοδοκίας, ο Μορφωτικός, Λαογραφικός, Σύλλογος Δρακότρυπας «Η Ανάπλαση» παρουσιάζοντας χορούς από την Κόνιτσα της Ηπείρου, το συγκρότημα «Folk Dance Group Chudesiya» από τη Βουλγαρία, ο Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες» επιλέγοντας για το πρόγραμμά του Ζαγόρι, ο Χορευτικός Όμιλος Βλοχού με Κοζανίτικο πρόγραμμα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής με χορούς και τραγούδια από τη Θεσσαλία.

Την ίδια στιγμή, στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, το Καλλιφώνι υποδέχτηκε την Ταϊλάνδη («Buriram Rajabhat University»), ο Πύργος Κιερίου τη Σερβία («KUD mladih Novi Pazar») και το Παλιούρι την Ουκρανία («Folk Dance Ensemble Barvograi»).
Αυτή ήταν η τρίτη βραδιά της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του μήνα και είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.
Παρουσιάζει: η Βανέσσα Στυλοπούλου.