Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο σπουδαίος Καρδιτσιώτης βιρτουόζος του βιολιού Τάσος Κουτσιώλης.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλλιφώνι. Ήταν αυτοδίδακτος και μόνος του τελειοποιήθηκε στο βιολί. Εξελίχθηκε με το ταλέντο του σε έναν από τους καλύτερους σολίστ στην Ελλάδα.
Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του δημοτικού και λαϊκού στερεώματος και με πολλούς Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού.
Αποχαιρετάμε με θλίψη αυτόν τον κορυφαίο μουσικό, αυτό το τεράστιο κομμάτι του πολιτισμού μας, που ήταν πάντα δίπλα σε όλους τους Συλλόγους, αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο με την ξεχωριστή ευγένεια.
Το ΄΄ταξίδι΄΄ σου θα το ΄΄συνοδεύουν΄΄ τα βλέμματα όλων μας!!

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας είχε τιμήσει τον Τάσο Κουτσιώλη στις 19 Οκτωβρίου 2018, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 5ης Γιορτής Δημοτικού Τραγουδιού που οργάνωσε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.
Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά και ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν κορυφαίο της μουσικής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Τάσος Κουτσιώλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλλιφώνι Καρδίτσας. Ο πατέρας του Δημήτριος Κουτσιώλης ήταν κατασκευαστής παραδοσιακών μουσικών οργάνων, εκεί ο Τάσος από την ηλικία του δημοτικού δοκίμαζε τους ήχους τους.
Εκεί του ξύπνησε η αγάπη και το ταλέντο του για την μουσική. Μόνος του από μικρή ηλικία έπαιρνε το βιολί και πήγαινε στο ποτάμι κρυφά από τους γονείς του, μιας και ήταν αρνητικοί στην επιλογή του.
Ήταν αυτοδίδακτος και μόνος του τελειοποιήθηκε στο βιολί. Αρχικά έπαιζε λαουτοκιθάρα και μετά το στρατό άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το βιολί παίζοντας σε πανηγύρια και γάμους.
Ο Τάσος εξελίχθη με το ταλέντο του σε έναν από τους καλύτερους σολίστ στην Ελλάδα. Στην πορεία του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του δημοτικού και λαϊκού στερεώματος.
Φυλλιώ Πυργάκη, Τασία Βέρρα, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Στάθη Κάβουρα, Κων/νο Σκαφίδα, Βασίλη Καρρά, Ζαφείρη Μελά, Νίκο Κουρκούλη, Αντώνη Ρέμο, Χαρούλα Αλεξίου και πολλούς ακόμη.
Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού μας.